Situácia na Slovensku nie je ani zďaleka priaznivá, nakoľko sa koronavírus šíri medzi ľuďmi každým dňom viac a viac. Počet nakazených je omnoho vyšší než v období, v ktorom sme čelili zatiaľ najprísnejším opatreniam.

Bolo preto len otázkou času, kedy premiér Igor Matovič so svojím tímom pristúpi k radikálnym krokom. Pred malou chvíľou sme sa tak dozvedeli, aké zmeny najnovšie nastávajú na území našej krajiny. Už teraz je jasné, že sa z nich mnohí tešiť nebudú…

Premiér Igor Matovič dnes po zasadnutí ústredného krízového štábu oznámil, ako bude Slovensko ďalej postupovať v snahe zmierniť epidemiologickú situáciu.

Igor Matovič a hlavný hygienik Ján Mikas oznámili na tlačovej konferencii niekoľko základných bodov. Rokovanie ústredného krízového štábu stále pokračuje, jeho členovia sa zatiaľ dohadujú na detalioch opatrení.

Platnosť všetkých opatrení je od 1. októbra 2020 do odvolania, resp. dovtedy, kým nebude krivka pozitívnych prípadov klesajúca. Podľa premiéra Igora Matoviča bude kontrolovať dodržiavanie opatrení polícia. Rozdávať budú aj pokuty.

Článok pokračuje na ďalšej strane.