Monika sa podľa topky.sk za o 20 rokov staršieho Roba, s ktorým hrala v predstavení Lekcia, tajne vydala pred ôsmimi mesiacmi. Nikto preto príčinu toho, prečo si siahla na život, nechápe.

Ešte v sobotu Monika odohrala predstavenie Vedľajšie účinky a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa malo schyľovať k tragédii. „V Monike Potokárovej stráca naša kultúra a umenie jednu z najtalentovanejších predstaviteliek mladej hereckej generácie. Česť jej pamiatke, “ napísali zástupcovia SND na webových stránkach.

Bola mladá, krásna a patrila k najobsadzovanejším herečkám Slovenského národného divadla. No Moniku Potokárovú († 27) predsa niečo trápilo. A to zrejme až tak veľmi, že sa rozhodla ukončiť svoj život. O háklivých témach prehovorila pred viac než rokom v relácii Trochu inak s Adelou. Vinczeová (39) s ňou viedla rozhovor, z ktorého dnes mrazí. Možno aj preto sa verejnoprávna televízia rozhodla, že ho celý stiahne z archívu…

V relácii Trochu inak s Adelou z februára 2018 sa Monika zo začiatku necítila príliš uvoľnene, no časom z nej napätie aspoň čiastočne opadlo.

Adela brunetku privítala slovami, že v SND je vlastne doma, ale, ako povedala, zdala sa jej akási ustráchaná. Akoby Vincezová vycítila, že keďže herečka bola tentokrát na divadelnom pódiu sama za seba a nehrala žiadnu postavu, necítila sa príjemne. Rozhovor tak začali odľahčenou témou. No časom prišlo aj na vyjadrenia, ktoré by Adela zrejme nikdy nevyslovila, keby vedela, čo sa neskôr stane…

Hoci bola najmladšou, hrala náročné postavy. „Mám diapazón depresívnych úloh. Veľmi to prospieva môjmu psychickému zdraviu (vážnu tvár neskôr vystriedal smiech). Tak je momentálne nastavený repertoár. Teraz skúšam Antigonu, pôjdem živá do hrobky, to sa veľmi teším,“ povedala herečka, od ktorej hneď moderátorka zisťovala, ako to vplýva na jej mladý život, keďže mala v tom čase len 25 rokov. Že ho po večeroch žije takto depresívne… „Ako to vplýva na môj život. No…“a zostala ticho, na čo jej Vinczeová skočila do reči a skonštatovala. „Asi takto,“ reagovala Adela.

„Tak, je také obdobie. Neviem. Snažím sa potom nejak ventilovať. Rada plávam. Také tie normálne veci. Teraz som si zobrala takého kocúra z cintorína, čierneho. (smiech v divadle) Naozaj. Prišlo mi ho ľúto, tak som si ho zobrala. Teraz sa rozčúlim zase tým, že je hrozne živý, všetko mi driape, všade hlina, tak tým sa ventilujem,“ prekvapila Monika. „Ventiluješ sa hnevom. Máš dva stavy. Depresiu a hnev. A to sa ti tak strieda. Aha, pekný život,“ povedala Adela, z ktorej slov dnes naskakujú zimomriavky.

Ďalej sa venovali predstaveniu Hrobárova dcéra, jej spevu, inscenácii o Marte Kubišovej, že si zrušila profil na Faceboou, lebo tam boli veci, ktoré ju vlastne ani nezaujímali. „Ako sa potom kamarátiš s ľuďmi, keď nemáš Facebook?“zisťovala pobavená moderátorka a odpoveď? „Nekamarátim sa (smiech).“

FOTOGALÉRIA: