Na Slovensku existujú dva tábory. Jeden súčasnému premiérovi Igorovi Matovičovi fandí a plne podporuje v jeho rozhodnutiach v boji proti koronavírusu, ten druhý zase kritizuje a obáva sa dôsledkov jeho konania. Na stranu kritiky sa najnovšie pridala aj bývalá generálna riaditeľka Markízy Zuzana Ťapáková.

Byť na mieste Igora Matoviča by v týchto chvíľach nechcel byť naozaj nikto. Od prvého momentu, čo nastúpil do funkcie predsedu vlády Slovenskej republiky, musí riešiť boj s koronavírusom a rozhodovať o dôležitých opatreniach, ktoré by nás pred ním mohli čo najviac uchrániť.

Slovensko zatiaľ patrí ku krajinám, ktorým sa darí s koronavírusom bojovať najúčinnejšie, za čo určite môžu tvrdé opatranie. Premiér Igor Matovič by však bol za to, aby sa ešte sprísnili zatvorením všetkých podnikov, obchodov či prevádzok, pričom občanom by bola nariadená povinná karanténa.

Predseda vlády tak vidí najlepšie riešenie v úplnom vypnutí krajiny po dobu cca jedného mesiaca. To sa mnohým nepáči – svoj názor verejne odprezentovala bývalá generálna riaditeľka Markízy Zuzana Ťapáková.

Článok pokračuje na ďalšej strane.