“Sanitárka zbila 85-ročnú starenku, o ktorú sa má starať. Náhodným svedkom incidentu bola jej vnučka. Nachytala sanitárku, ako udrela jej babičku Vilmušku. Okamžite o tom informovala riaditeľa zariadenia Richarda Fodora. Ten sa, namiesto rázneho riešenia, snaží zamiesť škandál pod koberec. Sanitárka tam veselo pracuje aj naďalej,” uvádza sa na sociálnej sieti.

Ďalší svedok tvrdí, že sanitárky sa k babkám a dedkom správajú naozaj otrasne. “Vonku mínus 10 a dvere majú otvorené od ulice a prezliekajú pomočeného mokrého dedka, aby ho každý očumoval a aby nachladol – videl som to nie raz. Ak sa niektorá zo zamestnankýň ozve a oznámi riaditeľovi praktiky niektorých svojich kolegýň, šéf zariadenia sa ju snaží rázne odbiť. Že sa staráme do toho, do čoho nás nič nie je! Tie, ktoré sa odbiť nedajú, pán riaditeľ Richard Fodor jednoducho vykopne!”

A čo na to vedenie?
Magazín hitky.sk sa na stanovisko pýtala aj samotného riaditeľa centra pre dôchodcov, no ten len skopíroval vyjadrenie primátorky mesta, ktoré dala na svoj súkromný Facebook.

“Mesto Prievidza vždy odsudzuje každé násilie, ktoré je páchané na starších ľuďoch. Určite netolerujeme žiadne hrubé a nevhodné správanie zamestnancov v Zariadení pre seniorov, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Po prešetrení všetkých sťažností sa vždy rázne koná,” píše Katarína Macháčková.

“Je nám ľúto, že došlo k individuálnym ľudským zlyhaniam a vrhá to zlé svetlo na absolútnu väčšinu obetavého personálu, ktorý sa snaží vykonávať nesmierne náročnú prácu príkladným spôsobom,” pokračuje primátorka.

Prehovorili aj bývalí zamestnanci
V komentároch na Facebooku sa ozvali aj niekdajší zamestnanci, ktorí si ale nebrali servítku pred ústa. “Ja som tam praxovala. Keď som videla, čo sa tam robí, tak som bola veľmi znechutená. Keď som sa ozvala, tak sa mi vyhrážali, že urobia všetko pre to, aby ma nepripustili k skúškam. Veď tie opatrovateľky mohli kľudne pracovať ako krčmárky alebo vyhadzovačky, tak sa správali k dôchodcom! Všetci o tom vedia už dlhé roky,” píše jedna z nich a pridáva sa aj ďalšia: “Tiež som tam pracovala. Po mesiaci som odtiaľ ušla!”

Aký je váš názor?

FOTOGALÉRIA: