Trend domácich pôrodov pomaly získava na obľube. Ponechajme však bokom dôvody, prečo k nemu ľudia inklinujú, a venujme sa rizikám. Tie totiž nemusia byť malé. Na problematiku teraz upozornil záchranár Daniel na svojom twitteri. „Ja fakt nechcem jazdiť pre zbytočne mŕtve deti !!!,“ uviedol doslova.

V celej republike funguje rad kvalitných pôrodných zariadení. Napriek tomu rad nastávajúcich mamičiek veľmi často rodí v domácich podmienkach.

Podľa mnohých odborníkov tým vystavujú svojho potomka značnému riziku v prípade možných komplikácií a často tým môžu ohroziť aj vlastné zdravie. Posledným z nemálo takých prípadov bol domáci pôrod, ktorý sa uskutočnil minulý víkend, konkrétne v sobotu.

Jednalo sa o oblasť Praha – západ. „Z toho dňa vyšetrujeme prípad úmrtia novorodenca ,“ uviedla pre tn.cz policajná hovorkyňa Marcela Pučelíková. Výjazd potvrdila taktiež aj hovorkyňa stredočeských záchranárov Petra Effenbergerová. S ohľadom na citlivú záležitosť však nemohla byť konkrétnejšia. Narýchlo povolaní záchranári síce dorazili na miesto tak rýchlo, ako len mohli, ale…

Článok pokračuje na ďalšej strane.