Český hudobník Ben Cristovao sa dlhé roky venuje nielen športu, ale je aj zanieteným vegánom. Ako uviedol už v minulosti, k tomuto životnému štýlu ho priviedla návšteva farmy jeho kamaráta, ktorý chová sliepky.

“Povedal mi, že sú so ženou vegáni, ale ak chcem, urobia mi kura. Jediné, čo ale musím urobiť sám, je zakrútiť kuraťu krkom,” povedal svojho času Ben. Aj keď si myslel, že to bez problémov dokáže, realita bola úplne iná. “Lenže keď mi dal to kura do ruky a ja som uvidel, ako má to krásne zviera strach a cítil som, ako mu bije srdiečko, nedokázal som ho zabiť. A od toho dňa nejem mäso,” objasnil spevák pre týždenník Téma.

Po rokoch zašiel Ben ešte ďalej a nastavil zrkadlo všetkým ľuďom, ktorí si zakupujú vajíčka z nehumánnych veľkochovov sliepok. Uplynulý piatok sa nechal na Malostránskom námestí v Prahe zatvoriť do klietky, pričom tým podporil projekt ochrancov zvierat.

„Som v klietke, dávame vedieť, ako sliepky v klietkach žijú a je to mega nepríjemné,“ oznámil Ben svojim fanúšikom. „Dal som si pár hodín v simulácii ich podmienok, a to s luxusom čerstvého vzduchu a denného svetla nesúvisí, čo nosniciam v klietkach väčšinou nehrozí. Nikto z vás, kto by si zažil byť jeden deň v klietke, by toto zvieraťu neurobil a napriek tomu im to svojou nečinnosťou robíme,“ napísal spevák na sociálnej sieti.

FOTOGALÉRIA: