Ak započujete meno Thomas Neuwirth, viete o koho ide? Jeho umelecký pseudonym Conchita Wurst vám už ale povedomé je, všakže? Spevák v roku 2014 vyhral spevácku súťaž Eurovision Song Contest a odvtedy prešiel viacerými zmenami výzoru.

Tridsaťročný Rakúšan Thomas Neuwirth, ktorý sa preslávil ako fúzatá speváčka Conchita Wurst v roku 2014, kedy vyhral Eurovíziu, šokoval pred niekoľkými dňami celý svet. Oznámil, že nechá svoje slávne alter ego zomrieť. Na pár dní sa odmlčal zo sociálnych sietí a teraz v novom videoklipe predstavil svoju mužnejšiu stránku!

Schyľovalo sa k tomu už dlhšiu dobu. Neuwirth pravdepodobne v posledných niekoľkých mesiacoch bojoval s vlastnou identitou, pretože s pravidelnosťou chameleóna menil svoju image.

Naposledy na seba výrazne upútal pozornosť na viedenskom plese na prelome mesiaca, kde sa objavil bez svojej dlhej hrivy, ktorá, ešte s briadkou, bývala poznávacím znamením pre Conchitu.

Jeho fanúšikovia už vtedy špekulovali, že s Conchita nebude niečo v poriadku, a tentoraz mali pravdu. Thomas Neuwirth sa totiž nakoniec rozhodol, že Conchitu uloží k večnému spánku a vo svojom najnovšom videoklipe „Hit Me“ predstavil Thomas fanúšikom svoju mužnejšiu stránku.

Článok pokračuje na ďalšej strane.