Smutnú správu zdieľal na sociálnych sieťach aj Jiří Marek. „Pred chvíľou volal Jirka, že Hanka večer náhle doma zomrela. Je nám to všetkým veľmi ľúto, veľmi sa tešila na spoločnú dovolenku od polovice augusta na zámku Valeč, kde chcela posilniť chatrné zdravie. Zbohom, Hanička, mali sme ťa radi, “ napísal priateľ Krampolových.

Psychické problémy
Dlhoročné problémy so závislosťami sa Hane Krampolovej dlho podpisovali nielen na psychike, ale aj na jej vzhľade. Niekoľkokrát bola v liečebni, v ktorej sa zdržiavala aj počas pandémie koronavírusu. „Zatiaľ to vyzerá, že pokiaľ neskončí koronavírus, tak sa odtiaľ nepohnem. Na priepustku som bola doma naposledy začiatkom februára, teraz už jazdiť domov na víkendy nemôžem. Doktorka mi včera povedala, že teraz ani nemôžem vôbec chodiť fajčiť, celé oddelenie je v karanténe. Ani keby som išla na miesto, kde fajčíme, výťahom a s rúškom, tak to nepôjde, pretože by som vraj nemohla fajčiť s rúškom na ústach. A vlastne nesmieme ani z izieb medzi ďalšie pacientky. Som nervózna, “ povedala pre eXtra.cz v apríli.

Hoci sa Hana Krampolová podľa svojich slov snažila veľmi obmedziť fajčenie aj popíjanie alkoholu, Jiří Krampol sa minulého roka zveril s tým, že sa usiluje o čiastočné obmedzenie svojprávnosti. „Ide o situácie, kedy si chorý neuvedomuje závažnosť svojej choroby. Myslí si, že je zdravá, čo nie je. Na rozhodnutie justície sa čaká, vlečie sa to, ale je to na dobrej ceste. Človek, ktorý má vred na dvanástniku a fajčí osemdesiat cigariet denne, ten musí byť liečený aj nedobrovoľne, “ povedal herec, ktorý sa svojou ženou prežil dlhých 27 rokov.

Ako vaša pani zomrela?
„Bolo jej zle. Zjedla s námahou dva kúsky chudého mäsa. Zrazu sa zdvihla, že je jej zle a že musí na záchod. Cestou padla na zem. Rýchlo som ju zdvihol a skúšal jej dať umelé dýchanie. Nič nepomohlo, doktor mi potom povedal, že vykrvácala z toho vredu do pažeráka. Že zomrela vykrvácaním zadného traktu. Vred jej už praskol raz, v Nemocnici Na Františku jej potom museli dávať transfúzie. Vtedy ju ešte zachránili. “

FOTOGALÉRIA: