Rodičia chcú vždy chrániť svoje deti pred nebezpečenstvom, ale niekedy zvyknú obetovať pohodlie za zdravie.
Mnohí ľudia sú tak zvyknutí na určité stravovacie rutiny, že si ani neuvedomujú, ako môže ich správanie ohroziť nielen ich samých, ale aj svoje deti.
Medzi jedno z najpopulárnejších potravín u nás patria párky, ktoré v sebe ukrývajú pre zdravie veľmi vážne riziko.
Čo odhalili štúdie o konzumácii párkov
Štúdie zistili, že deti, ktoré zjedia viac ako 12 párkov za mesiac, majú 9 krát vyššie riziko rozvoja detskej leukémie.
A to nie je všetko. Ďalšia štúdia zistila, že deti, ktoré konzumovali párky 1 alebo viackrát do týždňa, mali tiež vyššie riziko vzniku rakoviny mozgu.
Štúdia skúmala vzťah medzi konzumáciou niektorých potravín a rizikom leukémie u detí od narodenia po 10. rok života v jednom z okresov metropoly Los Angeles medzi rokmi 1980 až 1987.
Jej záverom bolo, že existuje silný súvis medzi detskou leukémiou a deťmi, ktorých otcovia jedli 12 a viac párkov mesačne už pred splodením. To demonštruje, ako stravovacie zvyky rodičov počas a dokonca i pred počatím detí majú na ich zdravie veľký vplyv.
Výskumníci Sarusuza a Savitz študovali výskyt detskej leukémie v Denveri, USA.
Odhalili, že deti narodené matkám, ktoré konzumovali párky jeden alebo viackrát za týždeň počas tehotenstva, mali až 2-násobne zvýšené riziko vzniku nádorov na mozgu.
Článok pokračuje na ďalšej strane.