„Nech ‚už idú všetci, čo otravujú s koronavírusom a šílenými správami o ňom, do pr * ele! Nech už držia hubu a neotravujú nás všetkými katastrofickými kecami, nech už nás prestanú desiť, ničiť, pripravovať o zdravý rozum a o prácu! “ durdila sa. „Toto má býť ako čo? Máme sa všetci zrútiť? Prečo? “ Nechápe.

Ako sama priznala, prečítala si pár rozhovorov s lekármi, hygienikom a imunológom, a tiež sa vraj pozrela na internete na akýsi rozhovor „s veľmi povolaným človekom“ . A tí podľa nej hovoria úplne niečo iné než to, čo ľuďom „vnucujú politici a ostatné panáci v televízii“ .

„Je to sprisahanie? Prečo sa máme báť? “ čuduje sa Basiková, a zdôrazňuje, podobne ako Lucie Bílá (54), že koronavírus nie je nebezpečnejší ako silná chrípka, infekcia alebo iná viróza. „Môj kamarát mal covid minulý týždeň, dva dni teplota a kašeľ, a to bolo všetko,“ opísala ľahší priebeh choroby jedného človeka, ktorého pozná.

„Samozrejme tí, ktorí už nejakú chorobu majú, alebo sú už vo vyššom veku, sa musia chrániť rovnako tak, ako keď bývajú na jeseň chrípkové epidémie. A to je celé. Denne zomiera na leukémiu, rakovinu, pľúcne choroby a stovky ďalších chorôb, oveľa oveľa viac ľudí! Ale nikto nás tým nestraší! “ Zdôrazňuje speváčka, ktorú koronavirová karanténa stála vzťah s partnerom.

„Choroby a smrť sú súčasti nášho života, do pr * ele! Boli, sú a budú, a my to nezmeníme, “ prehlasuje drsne. To, že v našej krajine zomrelo niekoľko stoviek ľudí na koronavírus, podľa nej nie je nijako dramatické – vzhľadom na to, že celkovo je populácia viac ako desať miliónov …

„Chcem vám, vážená vláda, odkázať, že to, čo ste dopustili na jar, sa podobá zločinu. Pripravili ste státisíce ľudí o prácu, peniaze, existenciu a živobytie, vyvolali ste v ľuďoch nezmyselnú paniku a strach, zničili ste zavedené systémy a procesy, a vzali ste ľuďom ideály a pokoj. Vaša smiešna finančná podpora a almužny nikomu nepomohli, pretože nemôžu pokryť všetky výdavky a straty, len ste tým dostali stať do dlhu a nastolili ste hospodársku krízu, z ktorej sa len tak nedostaneme, a len to odnesú naše budúce generácie. “

„V televízii, kde natáčam, nám robia testy každý týždeň a už nás to všetkých strašne štve, a ja si tajne prajem, aby som už ten kovid tiež chytila a už to mala za sebou. Ja chcem covid !!! “ besnila na záver nahnevaná speváčka, a jej slová na facebooku získali do dnešného dňa už neskutočných 27 tisíc lajkov a 27 tisíc zdieľaní.

FOTOGALÉRIA: