Podelil sa o svoj príbeh, ktorý jej dal nádej. A navyše jej ešte pomohol spôsobom, ktorý by ste nikto nečakal.

Smutná žena sa volá Ernestina Nunezová a jej osud, ktorý rozprávala automechanikovi, nie je nijako ružový. Táto žena pracuje ako vrátnik v miestnej štátnej škole, do ktorej chodí každý deň pešo 1,5 kilometra tam i späť okolo autodielne Richarda Newberryho.

Prácou sa snažií zarobiť na podporu svojich vnúčat. Jej syn, Daniel, bol vojak a po návrate domov z vojny sa nemohol psychicky spamätať – trpel posttraumatickou stresovou poruchou, s ktorou sa mu nedostalo odbornej pomoci. Nakoniec spáchal samovraždu. Zostala po ňom manželka s dvoma deťmi, ktorým sa snaží Ernestina Nunezová pomáhať.

Pre Ernestinu bolo už len to, že sa mohla o svoje starosti podeliť, veľkou pomocou a psychickou úľavou. Porozprávať sa s človekom, ktorý ju vypočul a chápal jej trápenie, jej pomohlo vrátiť nádej a novú energiu. Bola veľmi rada, že sa mala s kým porozprávať. Richard Newberry však urobil nakoniec oveľa viac, než len jednorazové porozprávanie. On a Ernestina Nunezová sa stali dobrými priateľmi a po čase sa rozhodol Richard pre krok, ktorý je neuveriteľne dojemný.

Veľká pomoc
Richard Newberry, ako majiteľ autodielne, sa po čase rozhodol, že Ernestine daruje auto, aby nemusela do práce chodiť tak ďaleko a mohla mať viac času na svoje vnúčatá alebo na odpočinok. To je veľmi krásne a obdivuhodné gesto.

Keď sa Richarda Ernestina Nunezová pýtala na dôvod, prečo jej auto daroval, povedal jej, že sám má za sebou ťažké životné obdobie, kedy sa nemal dobre. Bol vo väzení a tiež žil ako bezdomovec.

Teraz má skvelú rodinu a prácu, ktorú miluje a novú nádej chce rozdávať aj ľuďom vo svojom okolí. Týmto krásnym gestom sa mu to určite podarilo a Ernestine veľmi pomohol. Je inšpiráciou pre svoje okolie, aby tiež rozdávali radosť.

FOTOGALÉRIA: