Vlastníctvo nehnuteľnosti zrekonštruované za milióny eur má pôvod vo finančnej schránke v zámorí. Na kaštieľ majú podľa týždenníka väzby aj osoby z pozadia Smeru.

Kamery nonstop a hodnota pozemku v miliónoch eur
Obec Vinosady v okrese Pezinok, štvrtok popoludní. Z brány niekdajšieho zámku rodu Pálffym z 18. storočia vykukne strážnik a kontroluje, či je „čistý vzduch“. O pár minút neskôr bránu otvorí a do vstupu vojde tmavomodrý bavorák, za ktorého volantom sedí Róbert Fico s rúškom na tvári. Opúšťa luxusné sídlo, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani ruskí miliardári.

Kaštieľ prešiel pred pár rokmi kompletnou rekonštrukciou. Pred zrakmi zvedavcov je zo všetkých strán chránený barikádami stromov, prípadne múrov. Kamerový systém a strážna služba sú v prevádzke nonstop.

Ficovi zachutil luxus už dávno. Vo Vinosady sa ho môže nabažiť do sýtosti. K jeho spokojnosti mu okrem samotného kaštieľa s vežičkou, niekoľkými terasami s nábytkom a markízou slúži vonkajší plavecký bazén, fitnes centrum a viac ako hektárový park s fontánkou a jazierkom, cez ktorý prechádza drevený mostík.

Ako bonus má šéf Smeru vzduch priľahlých Karpát. Na ne má navyše priamo zo zámockej veže romantický výhľad. Podľa informácií webu PLUS 7 DNÍ je nábytok zariadený vo vysokom nadštandarde. Hodnota celého areálu je v niekoľkých miliónov eur.

Barokový kaštieľ priamo Ficovi pochopiteľne nepatrí. Podobne ako nebol jeho byt s rozlohou takmer 480 metrov štvorcových v bratislavskom komplexe Bonaparte, za ktorý platil 2 650 eur mesačne jeho papierovému vlastníkovi a daňovému podvodníkovi napojenému na Smer Ladislavovi Bašternákovi.

Majiteľ nového bydliska si dal záležať, aby jeho meno zostalo pred verejnosťou a úradmi utajené. Kaštieľ vo Vinosady vlastní akciovka so vznešene znejúcim názvom Obnova kultúrnych a historických pamiatok.

Spoločnosť má blízko k ľuďom, ktorí počas vlády strany Smer naplno ťahali za nitky a zarábali na úkor štátu. Jedným z nich je expremiérov blízky oligarcha Maroslav Výboh. Členom dozornej rady firmy bol do roku 2012 napríklad Róbert Michalco. Človek s rovnakým menom dnes pracuje vo spoločnosti MiddleCap.

FOTOGALÉRIA: