Mladá Ruska Alisa Těpikinová († 22) sa po svadbe so svojím milovaným mužom netešila na nič viac ako na príchod svojej dcérky. Keď sa narodila a ona ju uvidela na pôrodnej sále, žiarila šťastím. Lenže to bolo naposledy, čo dieťa videla. Krásna mamička zomrela po tom, čo jej neskúsená lekárka doslova vytrhla z tela placentu.

Podľa lekárskych záznamov z nemocnice vo Sverdlovskej oblasti došlo u Alisy v závere pôrodu k závažným komplikáciám. “ Bolo nám povedané, že vypudenie placenty neprebehlo, „ povedal podľa Mirroru otec Alisy Dmitrij Maljukov (47). Rodina má ale v pôrodnici známych, ktorí jej priebeh pôrodu do detailu popísali a tiež svoje svedectvo nahlásili na polícii.

Lekárka hrubo ťahala za pupočnú šnúru
“ Pôrodná asistentka zavolala doktorku. Lekárka-pôrodnice, ktorá má 27 rokov a len nedávno získala potrebnú kvalifikáciu, začala drsne ťahať za pupočnú šnúru. Moja dcéra trpela, kričala v bolestiach. Doktorka tomu nevenovala žiadnu pozornosť. Trhala za pupočnú šnúru hrubou silou, až jej maternicu doslova obrátila naruby, „ vykreslil šokovaný otec.

“ Alisa revala tak hlasno, že bola počuť po celej nemocnici. Bolo to ako niečo zo stredoveku. Zákrok jej spôsobil šok, vážne krvácanie a ona upadla do kómy , „dodáva otec.

Článok pokračuje na ďalšej strane.