Pád Prahy ako predzvesť apokalypsy?
Pasáž o zničenie „mesta na siedmich pahorkoch“ sa nemusí nevyhnutne vzťahovať k Rímu, teologickí vedci, ktorí proroctvá analyzovali, poukázali na to, že existuje zhruba 70 miest, ktorá sa rozkladajú na siedmich kopcoch, či vyvýšeninách. Je medzi nimi Jeruzalem, Rím, Atény, Moskva, Istanbul, Mekka, ale aj Praha. Pád jedného alebo všetkých týchto miest môže podľa amerického proroka Vince Carthanea predznamenať koniec sveta.

2. Nostradamus

Francúzsky lekár Nostradamus patrí medzi najznámejších veštcov na svete a jeho proroctvo vyslovené v 16. storočí medzi ľuďmi rezonuje do dneška. Pripisuje sa mu, že správne predpovedal vzostup nacistického vodcu Adolfa Hitlera, zvrhnutie atómovej bomby na japonskú Hirošimu i teroristický útok na Spojené štáty z 11. septembra 2001.

Kus USA zmizne pod vodou
Veršované predpovede Nostradama sú stále analyzované a interpretované, medzi jeho vykladačov patrí aj inžinierka a astrologička Amber Michaudová alebo britský jasnovidec Craig Hamilton-Parker, ktorí nezávisle od seba pripravili výklad Nostradomových vízií pre rok 2020.

Podľa Michaudovej čaká svet v budúcom roku desivé zemetrasenie, ktoré by malo zapríčiniť potopenie časti Severnej Ameriky, podľa astrologičky ide pravdepodobne o Kaliforniu. Veľké zemetrasenie by malo udrieť aj v Európe, podľa Michaudovej to bude v Turecku a otrasy dosiahnu sily 7,4 stupňa na Richterovej škále.

Briti budú mať nového vládcu. Kim príde o trón
Nie sú to jediné prírodné katastrofy, ktoré svet čakajú. Chorvátsko a Grécko sa majú pripraviť na zničujúce požiare, Portugalsko, Španielsko, Holandsko, Nemecko a Francúzsko čakajú vlny horúčav. Spojené štáty sa budú stretávať s ohňom aj nadmerným teplom. Nostradamus podľa Michaudovej hovoril aj o obrovskej veternej smršti, ktorá sa preženie cez väčšinu kontinentov. Bude pokračovať rast teplôt aj hladiny mora.

Interpretácia Michaudovej uvádza, že Veľká Británia bude mať nového kráľa, Nostradamus podľa nej nijako nešpecifikoval, či súčasný monarcha, teda kráľovná Alžbeta II. , zomrie. Hovorí tiež o páde „diktátora z východu“, Michaudová sa domnieva, že ide o zosadenie severokórejského vodcu Kim Čong-una. Podľa Nostradama má rovnako dôjsť k „veľkej vojne“ medzi dvoma mocnosťami, ktorá zmení ráz sveta.

Na Trumpa čakajú dva atentáty, prezidentom znovu nebude
Hamilton-Parker svoju interpretáciu otvoril otázkou prezidentských volieb v USA, Nostradamus nie je naklonený druhému obdobiu Donalda Trumpa. Podľa výkladov buď Trump voľby prehrá, alebo na neho bude spáchaný atentát.

Trump by mal podľa proroctva prvý pokus o vraždu prežiť, čo mu pomôže k prípadnému znovuzvoleniu, po ktorom na neho bude spáchaný ďalší atentát. Tentoraz sa k Trumpovi obráti šťastie chrbtom a vrah bude podľa veštca úspešný.

Podľa Hamilton-Parker výkladu budú pokračovať nepokoje na Blízkom východe, ktoré prerastú vo „svetovú vojnu“.

Článok pokračuje na ďalšej strane.