S víziami budúcnosti prišli aj Newton, Edison a Tesla
S predpoveďou pre 21. storočie a niekedy konkrétne pre rok 2020 prišli tiež slávni vynálezcovia. Američan Thomas Edison, ktorému je mylne pripisovaný vynález žiarovky, iba ju zdokonalil a uviedol na trh, sa nechal v roku 1911 počuť, že „v budúcom storočí bude svet z ocele“. „Deti budú mať oceľové kolísky, stoličky a postele budú tiež oceľové, vlastne všetko bude z ocele,“ povedal počas rozhovoru s Miami Metropolis.

Edisonov kolega a sok Nikola Tesla, ktorý svojho času študoval na Univerzite Karlovej v Prahe, nepremýšľal o technológii, keď predvídal, čo sa stane v 21. storočí. Podľa Teslu sa káva, čaj a tabak stanú prežitkom. „Zmena príde prirodzene, už skrátka nebude módne tráviť svoje telá škodlivými látkami,“ napísal Tesla.

Do tabaku sa viac menej trafil, každým rokom ubúda fajčiarov. Káva a čaj zatiaľ na popularite nestrácajú, klimatológovia však hrozia, že ak sa situácia nezlepší, stanú sa ohrozenými plodinami.

Špekulácie o konci sveta rozsekol Newton
S teóriou o konci sveta prišiel v roku 1704 tiež anglický fyzik Isaac Newton, ten sa na základe biblickej Knihy Daniel dopočítal, že v roku 2060 príde apokalypsa a zánik ľudstva. Svoje poznatky spísal a zaslal na židovskú univerzitu v Jeruzaleme. Bol si tak istý svojimi závermi, že pridal dovetok. „Svet môže skončiť aj neskôr, ale nevidím žiadny dôvod, prečo by mal skončiť skôr,“ uviedol Newton.