Semafor by pritom rátal s 36 obvodmi, ktoré zastupujú regionálne úrady verejného zdravotníctva. Krajina by sa rozdelila na 6 fáz: Sivú so skóre 0 (mimo epidémie), zelenú so skóre 1, žltú so skóre 2, oranžovú so skóre 3, červenú so skóre 4 a čiernu so skóre 5 (kritický epidemiologický výskyt).

V súčasnosti je najhoršia situácia v obvode Vranov nad Topľou, kým “zelený” je napríklad Lučenec: “Nepovažujem za správne uplatniť jednu sadu opatrení na celé Slovensko,” dodal. Testovanie by malo byť rovnako lepšie pripravené vopred a reagovať na aktuálnu situáciu. V pláne rozlišujú podmienky pre pobyt v exteriéri aj v interiéri, hoci základné nariadenia ako odstup či rúška by platili naďalej. Dôchodcom by chcela SaS dodávať 15 rúšok mesačne prostredníctvom pošty a dočasne počas pandémie znížiť ich mobilitu aj prepravu.

Pred rokovaním Ústredného krízového štábu sa Igor Matovič vyjadril k vytvorenému plánu, ktorý od neho Richard Sulík dostal za “domácu úlohu”. „To nie je Sulíkov plán, to je plán cesty do pekla,“ odpovedal rázne.

Ministra hospodárstva údajne nezaujíma pandemická situácia na Slovensku ani kĺzavý medián. Podľa jeho slov chce byť iba “ľúbivý” v očiach občanov. “Správa sa ako malé decko,” dodáva a tvrdí, že Sulík je “krivý a podlý”.

VYJADRENIE IGORA MATOVIČA:

SULÍKOV PLÁN: