Študentka, ktorej rodičia majú byť prominenti, bola obvinená z vraždy a umiestnená do väzby. Psychologický posudok potom odhalil, že v čase krvavého činu nebola nepríčetná. Testy zase preukázali, že nebola pod vplyvom drog. Rodina Judity sa za ňu prihovára, že čin určite nespáchala. Prípad vyvolal na Slovensku veľkú vlnu nevôle. Verejnosť bola pohoršená brutalitou činu a volala po uväznení Judity.

Rozsudok znie 12 rokov a 4 mesiace väzenia
Okresný súd v Žiline prejednával prípad školáčky kvôli jej neplnoletosti neverejne. V piatok ju uznal vinnou z vraždy a odsúdil ju nepodmienečne na 12 rokov a 4 mesiacov väzenia.

Rozsudok ale nie je právoplatný. Obhajoba sa hneď po jeho vynesení odvolala, prípad tak teraz bude prejednávať krajský súd, uviedol web Pluska.sk. Na súde bol prítomný jej otec, matka a jej sestra.

Zo zdeseného pohľadu bolo jasné, že Juditu rozsudok šokoval. Po jeho vynesení sa pozrela na otca, ktorý po tom, čo sa ich pohľady stretli, vrtel nesúhlasne hlavou. Keď dievča sprevádzala eskorta zo súdnej siene, v jej očiach sa leskli slzy. Na otázky novinárov neodpovedala. Jej rodina aj po odsúdení trvá na tom, že je nevinná.

FOTOGALÉRIA: