„Poznala som jej meno a inak podľa videnia. Vyskočila, “ myslí si dievča z ôsmej triedy. „Nechodí sa takto skoro do školy. Musela ísť asi zadom, púšťa sa až o 7:40, “ dodala. „Ešte sa dá ísť na nultú hodinu na prípravný kurz od 7h. do 8h. Ale rovnako tam musela prísť sama, pretože keby bola na tom kurze, tak sa toto nemohlo stať. Takto na chodbe, “ doplnila jej sestra.

„Nedokážem si predstaviť, ako sa to stalo. Na tú školu som chodila a okná sú vysoko. Tam človek nemôže vypadnúť len tak. Musela na to okno vyliezť, “ uviedla žena, ktorá základku pozná.

Škola navyše vraj žiakov vyzvala, aby o tragédii vôbec nehovorili. „Deti majú zákaz o tom hovoriť, dostali psychológa, aby sa upokojili, a potom sa bude vypovedať. Vraj to bolo normálne dievča s priemernými známkami, žiadny rebel. Údajne mali písať prijímačky na strednú. Boli rozdelení do dvoch tried, prišla do školy a zrazu sa všetko zomlelo. Vraj mali prísť do školy na siedmu, aby sa všetko stihlo. Asi nervy z prijímačiek, žiadna škola, strach, že to nezvládne …, “ vykreslil zdroj.

Pre TN.cz vypovedala jedna zo žiačok niečo podobné. „Nikto o tom nehovorí. Učitelia o tom nechcú hovoriť. Iba tí, čo tu boli, tak vedia, o čo sa jedná. Inak sa o tom nehovorí, “ povedala Nove.