Adela Vinczeová (40) je pozitívna už niekoľko dní, kým jej manžel Viktor (29) nákaze dlho odolával. Až doteraz. Po dvoch negatívnych testoch totiž došlo aj naňho, čo oznámil na Instagrame záberom teplomeru s vysokým číslom a slovami: “Vitaj a neublíž mi.”

Vinczeovci vraj netušia, odkiaľ sa k nim vírus dostal, no v tejto situácii sa to snažia už iba nejako vydržať pri čo najlepšom zdraví. Podľa slov Adely je na tom ona sama omnoho lepšie, než jej muž: “Mám kontinuálne zvýšenú teplotu, ale nejako ma to extra nevyčerpáva. Povedala by som, že mám zatiaľ slabý priebeh. Skôr Viki už druhý deň bojuje s horúčkou nad 40, ktorú nemal roky. Každý má iný priebeh, je to veľmi nepredvítateľné. To, že sme v karanténe, berieme ako logickú súčasť. Nezamýšľame sa nad tým. Sme radi, že sme spolu. Hlavné je, aby sa nám nepohoršilo a všetko prebehlo k uzdraveniu.”

Napriek tomu, že Viktor je na tom v rámci domácej liečby dosť zle, snaží sa komunikovať s okolím prostredníctvom Instagramu a ďalej pracovať na tom, čo si už dávnejšie predsavzal ako cieľ – vyvracanie rôznych mýtov a nebezpečných dezinformácií.

“Na terase vonku vidno vianočné sviečky. V sobotu som ich nestihol rozmotať, lebo ma večer začali tlačiť pľúca. V nedeľu teplota rovno vystrelila nad 40 stupňov. Paralen ju stlačí na 38, no o dve hodiny je zakaždým späť,” vyjadril sa Vincze v pondelok. “V noci šialená zimnica. Aby som bol schopný zaspať, musel som si ľahnúť v čiapke. Prvá teplota po zobudení – 40,1, už nastupuje aj hrdlo. Minimálne počas svojho dospelého života si takýto stav nepamätám a očividne mi nepomohli ani ranné ľadové sprchy. Vraj choroba starých, obéznych a s inými diagnózami. Dobre teda.“

Viktor dodal, že nechce nikoho strašiť, ale je potrebné si uvedomiť, že korone je jedno, aký na ňu máme “názor”. Zasahuje aj mladých a úplne zdravých ľudí, pričom jej príznaky a priebeh sú nepredvídateľné. Rovnako ako jej dôsledky.