“Podľa lekárskej správy mal Lučanský mať oko poškodené tak vážne, že sa mu vylúpilo do prínosnej dutiny. Taktiež mal krvné zrazeniny v tkanivách okolo oka. Okrem toho mal mať zlomeninu očnicového oblúka,“ čo sú všetko veľmi vážne zranenia, ktoré si len ťažko spôsobíte pádom na činky alebo na hranu postele.” uviedli hlavnespravy.sk

“Zdá sa, že autenticitké dokumenty, ktoré vo štvrtok dostali do mailových schránok médiá, poukazujú na nezrovnalosti vo verzii prezentovanej ministerkou Kolíkovou.

Zverejnená zdravotná dokumentácia prvotného vyšetrenia generála Milana Lučanského po prvom zranení v oblasti oka 10. decembra, keď úplne prvotné správy televízie TA3 hovorili o tom, že vo väznici v Prešove mohlo prísť ku potýčke a generál Lučanský mal byť zbitý. Televízia TA3 však následne tieto informácie stiahla.

Následne túto verziu vyvrátili oficiálne orgány vrátane ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej zo strany Za ľudí, ktorá cudzie zavinenie vylúčila a označila za dezinformáciu.” uviedli hlavnespravy.sk

„Môžem vylúčiť, že by došlo k fyzickému napadnutiu či už zo strany príslušníkov zboru, alebo obvinených. Môžem vylúčiť, že by došlo ku krvácaniu do mozgu, k viacnásobnej zlomenine nadočnicového oblúka, nebol viacnásobne resuscitovaný, nemal oko mimo očnej jamky, nejde ani o obvineného, ktorý by podstúpil 11-hodinovú operáciu,“ povedala ministerka Kolíková.

Taktiež vtedy vyhlásila, že neboli zistené žiadne náznaky toho, že by sa Milan Lučanský pokúsil o samovraždu a mali to dokazovať aj lekárske správy, ktoré nezistili zranenia v oblasti krku.

Po tom, čo tento týždeň v prípade Lučanského došlo ku druhému incidentu, následkom ktorého nakoniec zomrel, už ministerka Mária Kolíková hovorí o Lučanského pokuse o samovraždu za pomoci teplákovej bundy.

Správu uverejnil už aj Nový čas a medzičasom stihli kontaktovať aj nemocnicu. Odpoveď prišla takáto: „ÚVN SNP Ružomberok – FN nemá oprávnenie vyjadrovať sa k zdravotnému stavu svojich pacientov,“ reagovala hovorkyňa nemocnice Petra Dišková. Nemocnica ale každopádne pravosť dokumentu nepoprela!

Na tieto vážne tvrdenia zareagovalo aj ministerstvo spravodlivosti, ktoré rovnako ako pred pár dňami, aj teraz ubezpečuje verejnosť, že v prípade Milana Lučanského nedošlo k zraneniam zavineným inými osobami. “Kontrolu vykonala štvorčlenná kontrolná skupina poverených zamestnancov ministerstva spravodlivosti. Výsledok kontroly potvrdil, že k zraneniu obv. Milana Lučanského došlo bez zavinenia inej osoby.

Žiadna z informácií prezentovaná médiami k okolnostiam vzniku poranenia (napadnutie), rozsahu poranení (krvácanie do mozgu, viacnásobná zlomenina nadočnicového oblúka, opakovaná resuscitácia, oko mimo očnej jamky, 11-hodinová operácia) nebola potvrdená, resp. bola vyvrátená,” dodáva so slovami, že cudzie zavinenie či pochybenie príslušníkov ZVJS vylúčil aj samotný obhajca Lučanského, ako aj dozorový a generálny prokurátor.

Únik fotografií zo zdravotného záznamu z operácie zosnulého policajného exprezidenta, ktoré sme priniesli v tomto článku Milana Lučanského prešetria. Minister obrany Jaroslav Naď o tom informoval na sociálnej sieti.

Hovorí, že ide pravdepodobne o porušenie zákona. Lučanského po zranení oka vo väzbe operovali v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP v Ružomberku, ktorá patrí pod rezort obrany. “Urobíme všetko preto, aby sme identifikovali človeka alebo ľudí, ktorí takýto únik zdravotných informácií umožnili a aby tento človek alebo ľudia boli za takúto činnosť aj adekvátne potrestaní, vrátane trestnoprávnych následkov,” vyhlásil minister Jaro Naď na sociálnej sieti facebook.

Osobe, ktorá poskytne informáciu o tom, ako sa zdravotný záznam dostal na verejnosť, garantuje anonymitu, odmenu a beztrestnosť. Minister poprel tiež informácie o údajnom odvolaní riaditeľa nemocnice Vladimíra Lengvarského.

Jaroslav Naď ďalej informuje
“RIADITEĽ ÚVN RUŽOMBEROK ODVOLANÝ NEBOL. JE TO NEZMYSEL, HOAX A ZÁMERNE
ŠÍRENÁ NEPRAVDIVÁ SPRÁVA
Dnes sa na sociálnych sieťach začala šíriť správa, že som mal v súvislosti s operáciou bývalého prezidenta PZ  SR generála Lučanského odvolať súčasného riaditeľa ÚVN v Ružomberku generála Lengvarského.
Uvedená informácia sa nijakým spôsobom nezakladá na pravde. Generál Lengvarský je dlhoročný špičkový a rešpektovaný odborník a manažér, ktorý od svojho nástupu do funkcie riaditeľa nemocnice v Ružomberku dokázal už zrealizovať viacero dôležitých rozhodnutí, čím zvrátil množstvo nesystémových a netransparentných krokov bývalého vedenia” ukončil