Tvrdí, že o nákupe testov a plošnom testovaní rozhodol Ústredný krízový štáb ešte v polovici novembra. Chcel tak zabrániť zbytočným úmrtiam a mimoriadnym škodám v ekonomickom sektore.

Následne sám poveril Richarda Sulíka, ako ministra hospodárstva, aby urýchlene nakúpil testy. Vo svojom statuse na sociálnej sieti hovorí aj o tom, že jedinou odpoveďou bola spŕška výhovoriek, ako sa to urobiť nedá.

“Po predlhých 7 týždňoch (!) dnes konečne príde prvých 16% z pôvodne objednaných testov, respektíve 32% z upravenej objednávky. Strašná hanba a zlyhanie. Dôsledky? Katastrova v nemocniciach. Tisícky mŕtvych … ale pán minister to má totálne na háku a nie je prítomný už na štvrtom zasadnutí vlády od 16. decembra v rade,” píše premiér.

“A tak, kým pán doktor Dubaj ako riaditeľ nemocnice v Nitre vedie tím zúfalých zdravotníkov, ktorí z posledných síl zachraňujú životy zbytočne nakazených ľudí … pán minister “zaslúžene” oddychuje … v Dubaji?” dodáva ironicky na záver.

Na status reagoval aj Sulík
Richard Sulík zverejnil fotografiu so statusom. Informoval, že antigénové testy sú už na Slovensku a on sa hlási z Bratislavy. Priznal, že bol s rodinou v zahraničí, ale podľa neho nie je prítomnosť ministra hospodárstva na Slovensku nutnosťou.

“Počas sviatkov ma plnohodnotne zastúpil môj mimoriadne schopný tím pod vedením Jána Oravca, ktorí by to robili rovnako či by som bol doma, alebo na Severnom póle. O tom je tímová práca.”