Pandemická situácia je na Slovensku viac ako vážna, nerešpektovanie lockdownu počas silvestrovských osláv sa prejaví už v nasledujúcich dňoch a odborníci varujú – nemocnice nemusia zvládnuť nápor pacientov.

V prvom vysielaní diskusnej relácie rádia Slovensko sa premiér Igor Matovič vyjadril, že už tento týždeň prinesie verejnosti jasné dôkazy o tom, že minister hospodárstva Richard Sulík zlyhal v obstarávaní testov na plnej čiare. Zároveň ale dodal, že ho odvolávať nechce, dostal by sa totiž do pozície “mučeníka” a mohol by povaliť vládu.

Dnes v rozhlasovej diskusnej relácii na RTVS „Sobotné dialógy“ prezradil premiér Igor Matovič informácie, ktoré však nemusia všetkých potešiť. Aj keď skonštatoval, že nemal Richarda Sulíka nazývať idiotom, pustil sa do neho za antigénové testy, ktoré mal minister hospodárstva nakúpiť a vraj toto zlyhanie Sulíka stálo dvetisíc ľudských životov.

Matovič dokonca skritizoval aj prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá vyhlásila, že plošné testovanie by nemalo byť povinné, ale dobrovoľné. Ďalej dodal informácie o tom, kedy by sa mohli pustiť deti do škôl alebo sa otvoriť reštaurácie.

Článok pokračuje na ďalšej strane.