Ministerstvo vzalo Dominiku Cibulkovú za slovo a ponúklo jej, aby prišla pracovať do nemocnice ako dobrovoľníčka.

„Vítame, že sa pani Cibulková dodatočne vyjadrila, že chce pomôcť v osvetovej kampani. V tejto chvíli by najlepšou formou kampane bola dobrovoľná práca v nemocniciach a následné informovanie o vážnosti ochorenia COVID-19 a dôležitosti očkovania,“ napísal administrátor facebookovej stránky MZ SR.

Ministerstvo akékoľvek prednostné očkovanie zásadne odmietlo a takéto konanie považuje za neúctu voči zdravotníkom. Dodržiavanie očkovacieho plánu budú kvôli dnešnému incidentu prísnejšie kontrolovať.

„S nemocnicami budeme preverovať, či nedošlo alebo nedochádza k ďalším porušeniam postupov a pravidiel očkovania. Ak zistíme pochybenia, budeme žiadať vyvodenie zodpovednosti, vrátane finančných sankcií pre manažment nemocnice,“ upozornili.

Na prednostné očkovanie Dominiky Cibulkovej reagoval aj premiér Igor Matovič. Mrzí ho, že osobnosť slávnej športovkyne nevyužili na to, aby sa dala očkovať verejne a podporila tak kampaň za bezpečné očkovanie.

„Dominika Cibulková bola na takú kampaň “ako stvorená”… bohužiaľ, nevydalo. Spôsob, ako k jej očkovaniu prišlo… je zbytočné zlyhanie (aj) pracovníka očkovacieho centra a hlavne zbytočne nevyužitá príležitosť,“ napísal.

FOTOGALÉRIA: