Bohužiaľ, rodina v nedeľu oznámila, že napriek svojmu pozitívnemu prístupu k rakovine pankreasu podľahol. „S ľútosťou oznamujeme, že spevák, skladateľ a básnik David Stypka podľahol 10. januára 2021 vo veku 41 rokov dôsledkom dlhodobej choroby spojenej s komplikáciami covid-19.“

Málokedy sa príde na tento typ rakoviny včas, pretože pacient spočiatku nemá žiadne veľké bolesti ani ťažkosti. „Ja som sa napriek tomu cítil, že ju mám v háji, ale lekári tvrdili, že to cítiť nemôžem …“ tvrdil Stypka s tým, že konať ho prinútil až incident s jeho vtedy trojročným synom. Skočil mu totiž na brucho.

„Zrazu som mal dôvod domnievať sa, že je príčina mojich bolestí mechanická, a tak som zašiel za susedom, zhodou okolností hrudným chirurgom, a on ma ako prvý – konečne! – poslal na cétéčko, ktoré odhalilo vážnu chorobu … “ Z pôvodne neoperovatelného nádoru sa stalo veľmi dobré štádium karcinómu, ktoré sa operovať dalo, bohužiaľ ani to nestačilo.

Počas niekoľkých mesiacov schudol 25 kilogramov, potom, čo mu lekári v lete 2019 oznámili zdrvujúcu diagnózu, vypočul si, že mu dávajú šancu len tri mesiace. V nedeľu sa bohužiaľ vyplnilo to, čoho sa pred smrťou najviac bál. Že na svete nechá samotnú manželku Katarínu a ich tri malé deti.

FOTOGALÉRIA: