Kto pracuje v službách, veľmi dobre vie, že to vôbec nie je jednoduché. Byť predavačkou je niekedy skôr za trest. Úplne stačí, keď sa s niektorou porozprávate o tom, ako to bežne vyzerá v obchodoch.

Pred niekoľkými mesiacmi sa na facebookovej stránke Priznania žien objavil príspevok rozhorčenej predavačky, ktorá zákazníkom ukázala, aká je realita práce v obchode s potravinami.

„Každý deň čítam na sociálnych sieťach, sťažnosti na rôzne obchodné reťazce … Kaufland, Tesco, Billa atď, atď. Teda ani nie tak na reťazce ako na predavačky, dokladačov, mäsiarov… Tiež pracujem v obchode (dovolím si nemenovať) .

Každý deň chodím do práce s presvedčením, že svoju prácu spravím najlepšie, ako viem. Podľa nového poriadku my zamestnanci môžeme prísť do práce HODINU PRED OTVORENÍM. Za hodinu musíme stihnúť – vyložiť, skontrolovať, preceniť zeleninu, skontrolovať: šaláty,syr, salámu, šunky, mäso, párky, údeniny, preceniť, vyložiť, vykrojiť. Takisto mrazené jedlá, nápoje, drogéria a množstvo ďalšieho. A to za jednu hodinu.“

Článok pokračuje na ďalšej strane.