Smutnú správu potom neskôr potvrdil slovenské minister zahraničných vecí Ivan Korčok. “ Urobíme všetko, čo sa dá, je nám to úprimne ľúto,“ povedal a dodal, že vzhľadom na rodinu nemôže poskytnúť viac informácií.

„Dnes ráno okolo 9:00 miestneho času hlásil obyvateľ polícii, že jeho kolegyňa bola nájdená mŕtva v kaluži krvi. Máme podozrenie, že bola zavraždená,“ uviedla miestna polícia.

Tá v súčasnosti zaistila údajného páchateľa, indonézskeho občana, ktorý je priateľom obete. „Stále vyšetrujeme a vypočúvame podozrivého,“ dodala polícia.

Podľa miestnej polície bola mŕtva Adriana nájdená v kuchyni prenajatého domu. V ňom mala žiť so svojím priateľom. Údajne mala bodné rany na krku a ležala v kaluži krvi.

Vyšetrovatelia zadržali muža, s ktorým sa mladá žena poznala a s ktorým sa údajne pred smrťou pohádala. Má ísť o Papuánca Laurena Parera, ktorý údajne holdoval alkoholu a dievčaťu sa mal už skôr vyhrážať zabitím.

Na Bali sa Slovenka venovala potápaniu a vlastnila obchod s darčekovými predmetmi. Podľa susedov bola skôr tichá a uzavretá.

Z miesta činu nezmizli žiadne cennosti. Miestne médiá hovoria aj o zločine z vášne. Tragédiu už potvrdila aj naša diplomacia, bližšie informácie o prípade však nezverejnila.

Niečo podobné je podľa slovenskej komunity na Bali veľmi ojedinelé. Zaskočení sú aj miestni obyvatelia.

,,Ak si zaparkujete motorku alebo opriete bicykel, tak vám bežne miestni a tí, ktorí pochádzajú z ostrova, určite nič nezoberú a ani vám neublížia. Ak aj k niečomu takému dôjde, robia to ľudia, ktorí sem prichádzajú z iných ostrovov za prácou,“ vysvetľuje Slovenka žijúca na Bali Danica Mildeová.

Veľa Slovákov sa na ostrovy v Indonézii sťahuje pre priaznivejšiu klímu a očarujúcu prírodu. Pre život tu nepotrebujete veľa financií.

Nielen Slováci, ale aj veľa ďalších Európanov si Bali vyberá ako nový domov aj preto, že tu hľadajú odpočinok od uponáhľaného života a stresu.