Matka totiž zanedbala starostlivosť o dieťatko, ktoré zomrelo, a tak sa rozhodla, že sa telíčka zbaví. S priateľom ho vložila do batohu, ktorý zaťažili kameňmi a vhodili ho do rieky.

Podľa polície nebola matka v čase oznámenia stratenie potomka pod vplyvom alkoholu alebo drog. Vyšetrovanie je uzavreté, obvinenie jej bolo oznámené aj na základe záverov znaleckých posudkov z rôznych odborov.

Jednanie Veroniky Z. doslova šokovalo Tadeášovho biologického otca, ktorý pre matku požadoval spravodlivý trest. „Ako ju potrestať? Mal som chuť jej niečo urobiť, že jej zlámať ruky … Ale proste s tým bude žiť. Bude tu chodiť a každý to bude vedieť, “ povedal pre eXtra.cz Dominik S.

Podľa neho chýbalo málo a nemohol svojho syna ani riadne pochovať. „Keby ho tam hodila bez kameňov, tak ho nikdy nikto nenájde, už len kvôli tomu, že v rieke je plno sumcov, ktorí žerú všetko,“ šokoval surovou výpoveďou Tadeášov biologický otec.

Oboch teraz polícia obvinila z trestného činu usmrtenia z nedbanlivosti. Policajti stíhajú matku malého Tadeáška z Hořín a jej priateľa za usmrtenie z nedbanlivosti a šírenia poplašnej správy spáchanej vo spolupáchateľstve.

Mužovi hrozí trest odňatia slobody až na tri roky, žene až šesť rokov, pretože ako matka porušila povinnosť vyplývajúcu jej zo zákona. ČTK to dnes povedala hovorkyňa mělnickej polície Markéta Johnová.

FOTO: