Dôvod samovraždy mala byť podľa všetkého hádka matky s dcérou kvôli domácim úloham, keďže údajne prospech školáčky nebol najlepší.

„Rodina bývala u nás na podnájme. Neskôr sme sa dozvedeli, že dievča sa pohádalo s mamou a s plačom odišlo do svojej izby. Keď matka o niekoľko minút išla za dcérou, že sa jej ospravedlní, našla len prázdnu izbu v ktorej bolo otvorené okno. Tušila, že sa stalo niečo hrozné. Jej predtucha sa potvrdila,“ povedala pre Plus JEDEN DEŇ suseda.

Školáčku sa po tragickom páde snažili oživovať privolaní zdravotníci, no márne. Zranenia dievčaťa boli nezlúčiteľné so životom a lekár konštatoval smrť.

„V týchto dňoch končila rodine zmluva o podnájme, aj preto teraz urýchlene zháňajú iný. Rozumiem, chcú odísť z miesta, ktoré im bolestne pripomína smrť dcéry,“ povzdychla si suseda, ktorú smrť školáčky hlboko zasiahla. „Mala celý život pred sebou, je to obrovská rana pre najbližších!“

Prípad už rieši polícia. „Bola nariadená súdno-znalecká pitva na určenie bezprostrednej príčiny smrti. Polícia v tomto prípade zahájila trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.