Bývalý premiér Slovenska Peter Pellegrini sa stal opäť akýmsi “kolegom” Róberta Fica, s ktorým momentálna kráča v rovnakom smere. Mimopolitická strana Hlas po neúspešnom hlasovaní návrhu o predčasných voľbách zbiera petičné hárky podpísané ľuďmi v rovnakom čase ako Róber Fico. Obaja majú ambíciu návratu do parlamentu.

Robert Fico, ako aj Peter Pellegrini ohlásili pred pár dňami na tlačovej besede zbieranie podpisov na referendum o predčasných voľbách. Obidvaja lídri strán, ktorí mali ešte nedávno konflikt kvôli poslancovi Žigovi a NAKA, tak majú zhodný cieľ, opäť sa dostať do vlády. Poslanec OĽaNO im ale poslal ostrý odkaz.

Predseda Smeru síce pravidelne posiela šéfovi Hlasu rôzne nepriateľské odkazy, no zdá sa, že téma predčasných volieb ich opäť spája. Obidvaja lídri totiž ohlásili takmer v rovnaký čas zbieranie podpisov na referendum za predčasné voľby, ktoré by chcel Pellegrini uskutočniť už v septembri 2021.

Opoziční politici pritom svorne tvrdia, že ide o “apolitický projekt” a cieľom má byť prevzatie moci nad krajinou, ktorú vedie súčasná koalícia. Poslanec OĽaNO Peter Pollák jr. má ale na vec celkom iný názor a to, že to nebudú mať vo vláde ľahké, pochopil už krátko po voľbách. Na sociálnej sieti zdôraznil, že súčasná vláda sa musí okrem množstva úloh venovať aj koronakríze.

Článok pokračuje na ďalšej strane.