Pred dvomi dňami sme sa stali svedkami udalosti, aká okamžite vyvolala rozporuplné spoločenské diskusie. Premiér Igor Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí sa totiž utajeným nákupom ruskej vakcíny Sputnik V postarali o mimoriadny rozruch, na aký naša hlava štátu nemohla nereagovať.

Zuzana Čaputová si na zváženie situácie zobrala dva dni, počas ktorých absolvovala rokovanie s riaditeľkou Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzanou Baťovou. Obe dámy sa spoločne zhodli na tom, že ministrove schválenie dodávky doposiaľ neregistrovaného lieku bolo neželaným krokom.

Prezidentka sa dnes stretla so Zuzanou Baťovou, ktorá je riaditeľkou Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv. Tá opätovne skonštatovala, že očkovanie neregistrovanou a nepreverenou vakcínou považuje za veľmi rizikové.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová zverejnila na facebooku status, v ktorom vyjadrila obavy nad nákupom neregistrovanej vakcíny Sputnik V. Zuzana Čaputová verejne vyhlásila, že nebude vakcínu Sputnik V odporúčať ľuďom na Slovensku.

Článok pokračuje na ďalšej strane.