Taktiež ale priznal, že núdzový stav sa bezpodmienečne musí predĺžiť. „Ak by sme núdzový stav nepredĺžili, doslovne by sa nám zrútil celý systém pandemickej ochrany,“ hovorí Heger.

Ministerstvo považuje za najväčší súčasný problém nedostatok lôžok s umelou pľúcnou ventiláciou. Situácia sa ale pomaličky zlepšuje, záchranky údajne hlásia pokles výjazdov ku covidovým pacientom.

Tlačová konferencia:

Rozdelenie okresov od 22. marca
Od pondelka 22. marca bude v rámci regionálneho rozdelenia v covidovom automate 20 slovenských okresov v čiernej farbe, a teda v najvyššom štvrtom stupni varovania. V treťom stupni varovania (bordová farba) ich bude 55 a v druhom (červená farba) štyri okresy. V celonárodnom limite je Slovensko naďalej celé v čiernej farbe.

Oproti minulému týždňu (údaje za minulý týždeň sú platné k 8. 3., pozn.) na Slovensku klesol počet osôb hospitalizovaných v súvislosti s ochorením COVID-19 zo 4 048 na 3 834. Umelú pľúcnu ventiláciu potrebuje takmer rovnaký počet pacientov (374), ako pred týždňom (373). Denný priemer úmrtí v dôsledku covidu mierne klesol zo 108 na 101.