Dvadsaťtriročný chomutovský taxikár Viktor M. mal dýchacie ťažkosti, cítil bolesť na hrudníku a brnela mu ruka. Rozhodol sa, že nenechá nič na náhodu a nechá sa vyšetriť v nemocnici.

Tamojší personál mal ale pocit, že to s Viktorom nie je tak vážne. Podľa pozostalých mladého muža odmietli vyšetriť. Otec trojročnej dcérky o niekoľko hodín neskôr zomrel v ambulancii. Prípadom sa už zaoberá polícia. Ako úmrtie vysvetľuje chomutovská nemocnica?

Viktor bol mladý muž, ktorý k svojmu zdraviu pristupoval zodpovedne. Aj keď mu v mladom veku bola diagnostikovaná slabá epilepsia, časom ustúpila. Brat zosnulého pre český denník Blesk uviedol, že Viktor pred rokom a pol podstúpil vyšetrenie EKG a všetko sa zdalo byť v poriadku.

Viktor sa s dýchacími problémami a brnením v ruke dostavil na pohotovosť, z ktorej bol následne navigovaný na oddelenie internej ambulancie. “Ani na internom brata nechceli ošetriť. Odtiaľ sme volali znovu na pohotovosť. Tam povedali, že nás nemôžu ošetriť, keď sme v areáli nemocnice a zavolali sme sami na interné, aby brata prijali,” opisuje situáciu denníku Blesk brat Lukáš.

Článok pokračuje na ďalšej strane.