Celé znenie statusu Moniky Beňovej:

P.premiér má podľa médií záujem, byť teda aspoň vicePremiérom. Keďže však nič konkrétne nevie robiť, tak si vymyslel nové “portfólio”: vicepremiér pre boj proti korupcii.

Neviem, tvrdili že korupcia nebude, tak neviem proti čomu to vlastne IM chce bojovať. Ide zrejme skor o to, že do parlamentu sa mu vrátiť nechce, lebo predsa len, štátny bavoráčik 24/7, sekretariát, ochranka a pocit vlastnej doležitosti, to žiaden parlament neprekoná.

Keďže však takýto post neexistuje, bude ho treba “vytvoriť” a k tomu patria nemalé náklady. Na priestory, na personál, na ten bavoráčik a pod.

A to všetko v čase, keď štátna pomoc pre občanov v princípe neexistuje a stále viac ľudí nevie, z čoho platiť základné životné výdavky.

Vytvorenie podobného úradu je zároveň vyjadrením nedovery ministrovi vnútra a aj prezidentovi PZ. Oni majú totiž v kompetencii túto agendu.

A aby toho nebolo málo, tak odstúpivší členovia vlády sa nechali inšpirovať a tak do týždňa vy sedeli vo vláde opať, v princípe na akomkoľvek ministerstve. Veľmi pekne.

V koalícii si rozumejú tak dobre, že predseda NR SR dnes prerušil na týždeň zasadnutie zákonodarneho orgánu.

No a napriek tejto tragikomédii, ktorú predvádzajú, svorne tvrdia že chcú vládnuť ďalej. Všetci. Spolu. To je tak absurdné , že absurdnejšie boli už len predčasné voľby v ČR počas prvého predsedníctva Českej republiky v Rade EÚ.

Ja teda navrhujem, aby si p.premier vytvoril úrad vicepremiéra pre Zajtrajšky v ktorých uvidíme čo bude.

PS: na Cenu Európskeho občana, ktorú každoročne udeľuje EP som navrhla našich lekárov a zdravotný personál.
PS2: na tých celá vláda akosi zabudla v návale záchrany vlastných miestočiek.

FOTOGALÉRIA: