Ako totiž zachytil denník Pluska, predseda vlády nie je jediný, kto využíva aktuálne služby ochranky. Pred časom sa k politikovi musela pridať aj manželka Pavlína, ktorej auto sprevádzala tmavá limuzína. Polícia strážila Matovičov dom aj v čase protestov pred jeho nehnuteľnosťou na inak pokojnejšej ulici.

Pred domom Matovičovcov v Trnave jazdí každú hodinku policajná hliadka. Aby ochrany nebolo málo, čierna vládna limuzína sprevádza aj pani premiérovú.

Nevedno, či momentálne v období, kedy si premiér poštval proti sebe mnohých partnerov, no aj časť verejnosti, pribudli výhražné správy či nepríjemná pošta, no jedno je isté. Ochrankári už totiž nestrážia len manželov Matovičovcov, ale aj ich dcéry, Rebeku a Kláru. Podľa denníka už koncom februára muž v čiernej bunde sprevádzal jednu z dcér počas kolobežkovania pred bránou.

Koncom februára bol tiež zaznamenaný muž v čiernej bombere, ktorý čakáva pred premiérovým domom, sprevádzal na prechádzku aj Matovičovu dcéru. Len čo vy­šla s kolobežkou spoza brány, pripojil sa k nej.

Aj keď Ministerstvo vnútra, ktoré má ochranu našich najvyšších na starosti, sa k situácii nechce vyjadrovať. „Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií pravidelne vyhodnocuje bezpečnostnú situáciu v súvislosti s osobami, ktorým ochranu poskytuje. Následne rozhoduje o forme a prostriedkoch ochrany,“ uviedol napokon pre plus7dni.sk.

„Z taktických dôvodov a z dôvodov utajenia jednotlivých podmienok poskytovania ochrany úradom aj činností s ňou spojených nie je možné dôvody a spôsob výkonu ochrany konkretizovať.“ dodalo na záver ministerstvo.

FOTOGALÉRIA: