Podobných reakcií ako táto bolo viac: „Teraz už viem, čo znamená hláška Žiješ ako prasa v žite, bohužiaľ to bol dokument skôr o tom, ako sa má dobre a koľko má peňazí.“ Michal David bude vždy vzbudzovať vášne, mnohí nemôžu vystáť jeho jednoduché melódie, ktoré sa vraj podobajú hrajúcemu kolovrátku.

Ako je známe, všetko má aj druhú stranu mince. Michal David sa v dokumente ku kariére počas komunizmu otvorene vracia a podozrenia o spolupráci vyvracia. Podľa jeho slov chcel robiť len veselú hudbu a politiku do piesní nikdy neťahal.

Mnohých presvedčil, ako napríklad fanúšika, ktorý dokument komentoval slovami „konečne po dlhej dobe jedno také vysvetlenie pre tých, čo nepochopili, že s komunistami naozaj Michal David nič nemal“.

Do konverzácie sa zapojila aj jedna z fanúšičiek, ktorá píše: „Kto sme, aby sme niekoho mohli súdiť? V roku 2019 sme boli na jeho koncerte v Plzni a od začiatku sa rozbehol žúr, ktorý zdvihol ľudí na nohy. Vďaka za tento zážitok a eufóriu, vie to každý?“

Mnoho ľudí priznáva, že Michalova hudba je chytľavá a po niekoľkých pohároch sa páči každému a jeho piesne sú ich detstvom. Čo sa týka pripravovaného koncertu, tak je na spevákovom Instagrame zrejmé, že záujem fanúšikov o koncert je veľký. Komentárov, ako je tento, sú na jeho profile stovky: „Milý Michal, rada počúvam vašu hudbu, piesne a vždy sa vrátim o niekoľko rokov späť, ste výborný umelec, zdraví Michaela.“

Na otázku, či to má David potrebné vyberať z koncertu peniaze, odpovedal sám interpret: „No mám to potrebné, pretože tie peniaze nie sú pre mňa. To je pre chlapcov z kapely, ktorí si jednoducho nejako tie peniaze zarobiť musia, „vysvetlil David, ktorý pritom na začiatku pandémie vystúpil niekoľkokrát pre našich seniorov bez nároku na odmenu.

Dávid sa tiež nechal počuť, že po zaplatení ľudí z kapely a technického zabezpečenia celého prenosu dá prípadný zvyšný zárobok na charitu.

FOTOGALÉRIA: