Z Čiech prišla pred pár hodinami veľmi smutná správa. Najbohatší muž Česka sa vybral na lyžovačku, no jeho vrtuľník mal nehodu, pri ktorej, bohužiaľ, zahynul. Spolu s ním zomreli aj ďalší štyria ľudia, ktorí sa v tej chvíli nachádzali na palube vrtuľníka.

Pri tragickej nehode na Aljaške zahynul najbohatší Čech. Informuje o tom agentúra AP. Zahynul pri páde vrtuľníka, nehoda si celkovo vyžiadala 5 obetí. Správu v pondelok potvrdil aj hovorca finančnej skupiny PPF, ktorej 56-ročný šéfoval, píše spravodajský portál českej televízie ČT24.

Najbohatší šéf vlastnil skupinu PPF aj televízie Markíza a Nova. Ako informuje New York Times, vrtuľník sa zrútil v sobotu. Zomrelo 5 ľudí, jednu osobu vo vážnom, no stabilizovanom stave hospitalizovali v nemocnici v aljašskom meste Anchorage, informuje AP s odvolaním sa na tamojšiu štátnu políciu.

„Posádka vrtuľníka smerovala na lyžovačku,“ informovala televízia Markíza vo svojom spravodajskom bloku Telerána. Tím z Aljašského záchranného koordinačného centra bol podľa ADN vyslaný na miesto havárie v sobotu krátko po 22:00, informovali o tom hneď po tom, čo štátni vojaci dostali hlásenie o oneskorom príchode vrtuľníka a nájdení istých úlomkov, pravdepodobne z havárie.

Článok pokračuje na ďalšej strane.