Boris Kollár potvrdil, že na post ministra práce sa vráti Milan Krajniak v prípade, že ho prezidentka vymenuje. Stať by sa tak malo už v piatok. Šéf Sme rodina tvrdí, že musel Krajniaka presviedčať, pretože pôvodne sa na post šéfa rezortu vrátiť nechcel.

Kollár tvrdí, že ministerstvo práce potrebuje človeka, ktorý je pripravený okamžite začať pracovať, preto hľadali skúseného odborníka, ktorý rezort pozná.

Milan Krajniak nečakane podal demisiu ešte počas vládnej krízy pred niekoľkými týždňami, aj keď ho o to nikto nežiadal.

Prezidentka SR podľa Kollára žiadala, aby minister práce a sociálnych vecí nedostal sto dní na zapracovanie sa do funkcie, keďže cez tento rezort k občanom smeruje veľký balík finančnej pomoci vo forme tzv. kurzarbeitu alebo SOS dávky. “Požadovala, aby to bol človek, ktorý sadne a vie to ministerstvo ušoférovať a nemusí prechádzať 100 dňami, aby sa zoznámil s kolektívom, alebo aby vymenil kľúčových ľudí,” povedal. Predstavitelia hnutia Sme rodina preto podľa Kollára prehovorili Milana Krajniaka, aby sa na post ministra práce a sociálnych vecí vrátil. “Bolo to asi najrozumnejšie riešenie,” dodal líder hnutia Sme rodina.