Eduard Heger je premiérom Slovenskej republiky iba zopár dní, no aj keď s ním vyjadruje spokojnosť nielen prezidentka Zuzana Čaputová, ale i viaceré tváre politickej scény, občania ho pred okamihom vôbec nešetrili. Počas zahraničnej návštevy sa totiž postaral o poriadne faux pas.

Eduard Heger je na svojej prvej oficiálnej návšteve v Čechách ako premiér Slovenskej republiky. Hoci sme po Igorovi Matovičovi na trapasy zvyknutí, už aj nový predseda vlády sa o jeden postaral.

Ako oficiálny dôvod návštevy uviedli zoznámenie sa s novým ministrom zdravotníctva Petrom Arenbergerom a tiež diskusiu o pohľade na situáciu v boji s pandémiou. Návšteva Prahy a prezidenta Miloša Zemana bola pre Hegera vo funkcii premiéra prvou zahraničnou cestou.

Premiér Eduard Heger (44) sa pri svojej prvej zahraničnej ceste do Českej republiky v novej funkcii dopustil veľkého trapasu! Hovorca českého prezidenta Miloša Zemana Jiří Ovčáček zverejnil na sociálnej sieti Hegerovo poďakovanie našim západným susedom. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby sa náš predseda vlády nedopustil obrovskej chyby!

Článok pokračuje na ďalšej strane.