Tisícky ľudí po celom svete bolo nakazených koronavírusom a je viac ako pravdepodobné, že čísla ešte porastú. Kým u jednej skupiny pacientov sa prejavuje normálna chrípka, druhá skupina chorých má vážne ťažkosti s dýchaním. K nákaze vážnym ochorením sa vyjadrila aj žena, ktorá mala šťastie a vyliečila sa.

Mám ho? Nemám ho? Otázky, ktoré ste si za posledné dni určite neraz položili i vy. Pri ďalšej dileme si môžete pomôcť informačnou tabuľkou, porovnávajúcou symptómy chrípky, prechladnutia a koronavírusu, ktoré sú pri týchto ochoreniach veľmi podobné.

Aj Američanka Elizabeth si spočiatku myslela, že má iba obyčajnú chrípku, až testy ukázali, že sa veľmi mýlila. Dnes je už mladá žena našťastie vyliečená a druhým dáva zaručenú radu k tomu, ako sa pliage COVID-19 úspešne vyhnúť.

Na prvý pohľad nevinná malá párty, na ktorej sa zišli všetci zdraví a šťastní hostia. Po troch dňoch však prišli prvé príznaky, ako bolesti hlavy, vysoké horúčky, bolesti svalov i kĺbov, naznačujúce, že s telom 37-ročnej Elizabeth nie je úplne všetko v poriadku.

Článok pokračuje na ďalšej strane.