Nedávno ste si mohli prečítať článok o nepravej ryži, ktorá sa vyrába v Číne. Verte či neverte, niektorú ryžu vyrábajú s použitím prísad z plastu. A nikto s tým nič nerobí.

Samozrejme, ako obhajca zdravia, výskumník zameraný na potraviny a spôsob ich spracovávania, som si pomyslel, že to už zašlo príliš ďaleko.

Plastová ryža? Konzumácia ešte aj malého množstva plastu má pre tráviaci systém a hormóny strašné následky.

BPA (bisfenol) v plaste napodobňuje estrogén. Tento hormón sa po požití BPA rozrastá raketovou rýchlosťou. Zjedzte plastovú ryžu a v podstate si koledujete o to, aby ste zomreli ako mladí, napríklad na rakovinu prsníka.

Raz za čas, keď počujem aké šialenosti robia v Číne, vždy spozorniem a radšej sa vyhýbam sa potravinám, ktoré odtiaľ pochádzajú.

Človek musí rozmýšľať nielen o tom, čo sa môže stať pri preprave potravín z druhej strany sveta (možné vystavenie toxickým látkam alebo kontaminácii), ale aj  tom, čo niektorí z čínskych výrobcov páchajú na potravinách.

Všetko falšujú do úplnej krajnosti, aby ich to vyšlo tak lacno, ako to je len možné. Čína používa svoje inovatívne metódy nielen na to, aby vyrábala technologicky lacné výrobky, hračky či iné spotrebné tovary, ale aj potraviny.

Tento prístup je pre zdravie ľudí extrémne nebezpečný. Poďme sa teraz pozrieť, ktoré potraviny sú najrizikovejšie.

Článok pokračuje na ďalšej strane…