V nemocnici mu povedali, že jeho dcéra kvôli bolesti prekonala infarkt. “ Bohužiaľ sa už neprebrala ,“  hovorí Dmitrij. Helikoptéra pripravená na streche nemocnice už neodštartovala, na transport nemala mladá žena už silu.

Bábätko otec previezol do inej nemocnice
Chirurgovia sa Aliso pokúsili zachrániť, ale ich snaha bola márna. “ Zlyhali a za príčinu jej smrti oficiálne ustanovili ťažký šok, „ povedala matka zosnulej Svetlana Češkovová (42). Zdrvený manžel Nikolaj Tepikin (22) musel bábätko previezť do inej nemocnice.

Malo totiž poranený krk a on neveril, že by v nemocnici, kde si jeho žena toľko vytrpela, dostalo potrebnú liečbu. Keď sa neskôr vrátil, zistil, že Alisa je už mŕtva. “ Oči mala zaviazané, jej čeľusť bola zviazaná. Všade boli hadičky pre pľúcne ventilátory, ale zariadenie nebolo nikde v blízkosti, „vykreslil zdrvený vdovec médiám.

Nesiahajte na ňu! kričali zdravotníci
“ Siahol som jej na ruku a bola celá studená, „ spomína Nikolaj. Zdravotník ho vraj vtedy zahriakol so slovami: “ Nesmiete na ňu siahať. Zostaňte len vedľa jej postele! „Lekárka, ktorá brutálny zákrok vykonala, bola suspendovaná a celým prípadom sa zaoberá už vyšetrujúci komisie.

Ovšem Jelena Baranniková, vrchná lekárka z Nižneserginskej nemocnice, v ktorej k pôrodu došlo, zostáva v pokoji. Udalosť okomentovala slovami: “ Je to vzácne, ale občas sa to stane. „S tým sa však rodina zosnulej mladej ženy rozhodne nemieni zmieriť.

FOTOGALÉRIA: