Celé Slovensko sa v nedeľu (18. júla) ponorilo do sĺz. Vo večerných hodinách sa na verejnosť dostala informácia, že herec, komik, textár, moderátor, spevák, režisér a prozaik skonal vo veku 81 rokov.

S obrovským smútkom prijal správu o úmrtí Divadelný ústav. “Nechali ste obrovskú stopu v našom divadle, nechali ste obrovskú stopu v nás. Budete nám chýbať, majstre,” reaguje inštitúcia na úmrtie slovenského humoristu, dramatika, prozaika, textára, herca, režiséra, moderátora a speváka, ktorý v nedeľu 18. júla skolaboval na výročnom koncerte Bratislava Hot Serenaders, pričom sa ho už nepodarilo oživiť.

“Bol vľúdny, noblesný, vtipný, povzbudil nás, podporil. Vždy mu budeme vďační,” píše na sociálnej sieti scenáristka, režisérka a spisovateľka Eva Borušovičová.

Sústrasť rodine a blízkym vyjadrila okrem iného slovenského prezidentka Zuzana Čaputová , podľa ktorej Slovensko stratilo jednu z najvýraznejších osobností kultúrneho a verejného života. Slovenskú premiér Eduard Heger označil Lasicu za legendu, ktorej jedinečný humor a satira sprevádzali niekoľko generácií.

Článok pokračuje na ďalšej strane.