Kvôli novému filmu sa Doherty objavila na panelovú diskusiu, kde sa okrem iného preberala práve aj rakovina. A herečka mala k téme pochopiteľne veľa čo povedať.

Zároveň pochválila, že režisérke, scenáristke ani ostatným členom tímu nemusela v ničom radiť a všetko vystihli úplne perfektne. „Bolo mi naozaj neskutočným potešením byť toho súčasťou, každú sekundu som bola v úžase, že môžem pracovať s tak skvelými ženami,“ vychválila filmársky tím do nebies.

Práve správna osveta je pritom pre Doherty veľmi dôležitá. „Cítim, že mám zodpovednosť vo svojom verejnom živote, ktorý je odlišný od môjho hereckého života, hovoriť o rakovine a možno vzdelávať ľudí a povedať im, že ľudia vo štvrtom štádiu sú stále nažive a veľmi aktívni,“ nechala sa počuť v online paneli .

Jej blízki by vraj mohli rozprávať. „Môj manžel hovorí, že by ste nikdy nepovedali, že mám rakovinu,“ zverila sa herečka, ktorá je od roku 2011 vydatá za fotografa Kurta Iswarienka. „Nikdy si nesťažujem. Nehovorím o tom, je to už súčasť môjho života, “ povedala otvorene.

Herečkina choroba je už v poslednom štádiu, ona ale na mysli neklesá a života si užíva plnými dúškami. Žiadny zoznam prianí ale vraj nemá, pretože sa do hrobu nechystá.

„Nemám žiadny zoznam prianí, pretože budem najdlhšie žijúci človek s rakovinou,“ plánuje si. Doherty alias Prue z Čarodejníc tiež uviedla, že by chcela žiť ešte aspoň 10 až 15 rokov. A sú aj takí, ktorí sa rovnakou diagnózou prežili aj dlhšie. Pacientka Kim Green žila s rakovinou prsníka v poslednom štádiu úctyhodných 19 rokov.

FOTOGALÉRIA: