Očkovanie je témou číslo jedna a je to najúčinnejšia ochrana pred infekčnými chorobami, na ktoré sa v minulosti často zomieralo. Chráni očkované osoby pred prenosom ochorenia a následnými komplikáciami, ale rovnako aj ich blízke osoby, na ktoré vďaka očkovaniu nemôžu ochorenie preniesť.

A tak sa znižuje riziko šírenia infekcie medzi rodinnými príslušníkmi, kolegami, susedmi a inými ľuďmi v okolí. Očkovanie je prínosom pre celú spoločnosť.

Na stránke Nekŕmte nás odpadom pribudol príspevok muža, ktorý sa narovinu vyjadril k očkovaniu. Jeho názor zaujal viac ako tisíc ľudí. Čo naň hovoríte vy?

“Spomínam si, že ako deti nás často očkovali v škole. Prišla pani doktorka, my sme sa postavili do radu a každého pichli do ramena. Mamičky chodili s malými deťmi na očkovanie k lekárom vždy, keď dostali pozvánku. Nikto neriešil, aká je to vakcína, či kde bola vyrobená. Pán doktor povedal a tak sme chodili. Popravde nikto neriešil ani to či bola vakcína vyrobená v Československu, alebo dovezená zo Sovietskeho zväzu, či z NDR. Nepoznali sme jej zloženie, ono aj načo, asi by to aj tak nikto okrem vedcov nevedel odborne posúdiť. Vedeli sme len, že to je na kiahne, TBC, tetanus…

Článok pokračuje na ďalšej strane.