Nuž a potom prišiel internet. Aj moja manželka, keď sme čakali nášho syna, začala chodiť na stránky ako modrý koník a podobne. Pred jeho prvým očkovaním ostala preľaknutá a ukazovala mi stránky, kde sa nejaká mamina24 jasne vyjadrovala, že táto vakcína je zlá a nebezpečná. Troška som sa do toho ponoril a ostal som šokovaný.

Toľko ľudskej hlúposti na jednom mieste. Predavačky z drogérie, pracovníčky z DSS, učiteľky z materských školiek, toľko odborníčiek na vakcináciu sa tu zaručene vyjadrovali ako zabijete, alebo zmrzačíte svoje dieťa, ak mu dáte pichnúť vakcínu.

Vážim si každé povolanie. Každého človeka. Ale vždy rešpektujem odbornosť. Ja som architekt a keď mi začne hučať v aute, idem do servisu. Automechanik mi povie, čo sa stalo a opraví to. Ani mi nenapadne spochybňovať jeho kroky, očakávať sprisahanie automechanikov z celého sveta, že mi pritom určite odstavil brzdy a jeho cieľom je ma zabiť, alebo zmrzačiť.

Keď mi strom na záhrade napadne nejaká choroba, zavolám zahradníka. On ho ošetrí. Ani mi nenapadne očakávať sprisahanie zahradníkov z celého sveta, že určite mi ho postriekal jedom a moje čerešne otrávia celú moju rodinu.

Každý sme odborník na niečo, rešpektujme to prosím. Ak vám 99 percent lekárskych kapacít a vedcov hovorí, že jediná cesta ako z Covidu von je očkovanie, nebráňte sa. Nikoho nenazývam dezolátmi a podobne, nikomu nevyvraciam jeho politické názory a presvedčenie, len prosím verme odbornosti. Robíme to pri svojom aute, či záhrade, robme to aj pri boji s pandémiou.”