Ako prvý o tom informoval portál noviny.sk. Plačková a Strausz však stále ostávajú obvinení z drogovej trestnej činnosti a z účasti v zločineckej skupine.

Sudca Špecializovaného trestného súdu rozhodol o prepustení Plačkovej aj jej muža Reného, obžalovaných z drogovej trestnej činnosti. Do väzby tak nepôjdu. V cele policajného zaistenia boli od pondelka.

Známu influencerku Zuzanu Plačkovú spolu s manželom Reném Strauzsom zadržali ešte v pondelok ráno pri drogovej razii v ich dome v Miloslavove. Následne ich vypočúvali v Trenčíne odkiaľ boli samostatne presunutí do cely predbežného zadržania. Dvojica má byť údajne zapletená v drogovej trestnej činnosti.

​V pondelok ráno Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala v dome páru v Miloslavove. Akcia súvisela s rozsiahlou protidrogovou raziou, ktorá prebieha na viacerých miestach Slovenska. Počas akcie polícia zadržala viac ako 9 kilogramov pervitínu, z ktorého by bolo možné vyrobiť viac ako 90 000 jednorazových dávok. Zaistené boli aj cigarety, zbrane, strelivo a vyše 70-tisíc eur v hotovosti. „Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 15 osôb z trestných činov Založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny a Nedovolaná výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Počas domových prehliadok policajti zaistili viac ako deväť kilogramov omamných a psychotropných látok – metamfetamín, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90.000 jednorazových dávok drogy. Zaistili tiež zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70.000 eur v hotovosti. Naďalej pokračujú procesné úkony, v tejto chvíli preto nie je možné poskytnúť viac informácií,“ uviedla NAKA.

Zločinecká skupina zadržaných mala s trestnou činnosťou začať ešte v roku v 2012. Plačková spolu s manželom Rénem mali byť distributérmi kokaínu, a tiež mali drogy predávať nižšie postaveným dílerom. Obom im za túto nelegálnu činnosť hrozí väzenie. ​Plačková svoju vinu odmieta a tvrdí, že nevie nič o drogách a nelegálnej trestnej činnosti. V dome manželov zaistili aj šesť mobilných telefónov, notebook a občiansky preukaz na meno Mário Herák. Na základe prvotného vyšetrovania boli obvinení za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny. Za drogovú trestnú činnosť hrozia obvineným vysoké tresty.

FOTOGALÉRIA: