Na tých bola jeho osemročná dcéra, ktorú Sviridov znásilňoval. Bola jeho neterou a Sviridov ju často a s obľubou strážil. Zdrvený otec sa do Sviridova od zlosti pustil a bil ho hlava nehlava.

Keď sa ale domov vrátila Vjačeslavova manželka, využil pedofil situáciu k úteku. Okrem toho vyšlo najavo, že Sviridov sexuálne zneužíval aj dve ďalšie miestne dievčatá vo veku šesť a jedenástich rokov. Deti z dediny napádal už päť rokov pred tým, než na to Vjačeslav náhodou prišiel, zrejme v opitosti. Deti ale pred rodičmi mlčali.

Vykopal si vlastný hrob

Muž sa vydal za svojím podareným kamarátom s matkou ďalšími obeťami, a Olegovou expriateľkou. Tá sa potom pokúsila svojho bývalého uškrtiť. Sviridov pár požiadal o niekoľko hodín, aby sa mohol rozlúčiť so svojou matkou, u ktorej v tú dobu býval. Vraj sa potom vydá rodičom svojich obetí na milosť a nemilosť. Pochopil, že pôjde buď do väzenia, alebo zomrie.

A celá dedina si jeho smrť viac než priala. Otec osemročnej dcérky vzal nakoniec spravodlivosť do vlastných rúk a donútil pedofila, aby si v miestnom lese lopatou vykopal vlastný hrob. Potom ho mal pobodať a pochovať.

Vjačeslav ale polícii, ktorú sám zavolal, tvrdil, že nechcel Sviridova zabiť, ale len vydesiť. Pedofil sa potom mal bodnúť sám zo zúfalstva. V ďalšej verzii príbehu mal zase Sviridov len zakopnúť o nôž a nešťastnou náhodou sa na neho nabodnúť. Čo sa odohralo, je ale zrejme každému jasné.

Slobodu pre vraha, želá si Rusko

Miestni sú na strane otca a verejnosť pre mužov požaduje spravodlivosť. Jeho čin nevnímajú ako vraždu, ale hrdinstvo. Obyvatelia dediny Pribrežnyj za vrahom pedofila stoja, podľa nich by vo väzení kvôli miestnym zákonom strávil napríklad len úbohých 8 rokov. „Chránil svoju dcéru aj naše deti,“ myslia si ľudia.

Vjačeslava podporila aj bývalá kandidátka na prezidentku Ruska Xenija Sobčaková. Muž je v súčasnosti v domácom väzení a hrozí mu asi 15 rokov za mrežami. Sviridov žiadne vlastné deti nemal a podľa svedkov veľa pil. Zarábal si príležitostne, ako sa kde dalo.