Tentokrát si antirúškari, podobne ako naposledy v Prievidzi, vybrali supermarket Lidl. Nájazdom tentokrát zobrali piešťanskú prevádzku, v ktorej rozhadzovali tovar a odmietali miesto opustiť. Dokazujú to videá na sociálnej sieti Facebook.

Na miesto bola povolaná polícia, ktorá proti niekoľkým z nich rázne zakročila. Policajti spacifikovali niekoľko mužov, čomu sa prizerali ostatní antirúškari, ktorí blokovali pokladne prevádzky. Na videu muži zákona reagujú, že mužov spacifikovali kvôli „útoku na verejného činiteľa.“ Jeden z policajtov na záberoch viditeľne krváca.

V pozadí je počuť alarm a celá situácia vyzerá dosť neprehľadne. Autor videa na policajtov kričí, že celé Slovensko uvidí, čo robia. Za pár hodín video videlo takmer 100-tisíc ľudí, pričom odporcov opatrení na Facebooku podporili mnohí ľudia: „Dobre tu je*e už aj policajtom“, napísal jeden z nich. Nechýbal ani obľúbený slovenský hoax v štýle „Sorosove prasce policajné“.

Mnohí sa v komentároch chytili hlavne toho, že jeden z policajtov taktiež nemá rúško. Našli sa však aj ľudia, ktorí zákrok polície schvaľujú a myslia si, že muži zákona mali proti týmto ľuďom zakročiť už skôr.

VIDEO (pre mnohých môže obsahovať háklivý obsah):