,,Nezávislé vyšetrovanie si pomýlili so svojou politickou pomstou a s nástrojom a krágľovanie politických oponentov. Nehovoriac o tom, že vo výpovediach kajúcnikov k jeho osobe sa záhadné mlčí a nikto nič nevyšetruje,“ povedal expremiér na adresu šéfa rezortu vnútra.

Rodák z Banskej Bystrice je presvedčený, že žiadna koaličná strana nezlyhala vo vláde tak ako OĽaNO. ,,Vzhľadom na odmietanie a marenie referenda považujeme OĽaNO za vážnu hrozbu pre slovenskú demokraciu a s takýmto subjektom nemôžeme a nechceme spolupracovať,“ dodal Pellegrini.

Najnovšie obvinenia sa dostali do uší aj samotného šéfa rezortu vnútra, ktorý sa rozhodol reagovať.

,,Bývalý premiér P. Pellegrini napriek preferenciám a nezameniteľnej snahe o imidž perfektného hospodára na sociálnych sieťach, nedokáže svojou jemnou rétorikou vystúpiť z tieňa svojho niekdajšieho predsedu. Dnes sa mu síce posnažil priblížiť, ale dopadol na smiech,“ napísal na sociálnej sieti.

Mikulec následne vrátil úder, keď hovoril o rozkrádaní štátu, ohýbaní spravodlivosti či vytvorení zločineckých štruktúr priamo v policajnom zbore počas Ficovej vlády, ktorej súčasťou bol aj šéf strany Hlas-SD. ,,Pán Pellegrini, pamätajte, že keď na niekoho ukazujete prstom, tri smerujú vždy k sebe,“ dodal.