1. Kuracie mäso

Zahrievanie pripraveného kurča v mikrovlnnej rúre, napríklad nasledujúci deň, môže spôsobiť zmeny v jeho prirodzenej štruktúre bielkovín, ktoré môžu byť nebezpečné pre zdravie a gastrointestinálny trakt. Ak ho musíte zohriať, uistite sa, že robíte to pri nízkej teplote a krátko.

2. Huby

Huby môžu spôsobiť poruchy trávenia a dokonca prispieť k problémom so srdcom. Neohrievajte ich a vyberte ich z potravín, ktoré chcete vložiť do mikrovlnnej rúry.

3. Zemiaky

Zahrievanie zemiakov v mikrovlnnej rúre ničí takmer všetky základné živiny tejto zeleniny. A čo je horšie, môže prispieť k rozvoju škodlivých chemických látok.

4. Vajíčka

Varené, praženica nebo vyprážané vajcia – keď ich znovu dáte na vysokú teplotu môžu sa premeniť v niečo smrtiace nejedlé.

5. Špenát

Špenát obsahuje dôležité živiny a prírodné dusičnany. Po opätovnom zahriatí sa premenili na dusitany, ktoré uvoľňujú rakovinové bunky v našom tele. Odporúčame jesť špenát ihneď po príprave.

6. Zeler

Rovnako ako špenát, zeler má tiež dusičnany, ktoré pri zahriatí môžu spôsobiť rakovinu. Tak pamätajte – nenechajte ho znova ohrievať!

7. Repa

Vo všeobecnosti je najlepšie jesť repu po počiatočnej príprave. Ohrievanie zabíja ich bohaté živiny a dokonca ich robí nepríjemnými a karcinogénnymi.

Máte skúsenosť aj s inými potravinami, ktoré nie sú hodnotné pre vaše zdravie po ohriatí z mikrovlnky? Dajte nám vedieť do komentárov.